Timişoara, capitala cablurilor! Autorităţile dau ultimatum firmelor de teleomunicaţii

182

Turiştii care ajung la Timişoara şi se plimbă în cartiele istorice au parte de o privelişte neplăcută. Mai exact, panorama clădirilor vechi de sute de ani este umbrită de multitudinea de cabluri care atârnă încă pe stâlpii oraşului. Asta deşi acestea ar fi trebuit să dispară de 4 ani.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local aprobate în 2009, toate firmele de comunicaţii care au cabluri pe stâlpii municipalităţii ar fi trebuit să le relocheze în subteran. Termenul impus era de 31 decembrie 2012. Nu s-a întâmplat aşa, dar nici autorităţile nu au intrat în acţiune. Acestea puteau să le taie pur şi simplu, aşa cum s-a întâmplat în cazul proiectului Pasajului Michelangelo. Societăţile au refuzat să îşi îngroape singure cablurile, iar angajaţii primăriei le-au tăiat. Au cărat atunci 3 camioane pline cu cabluri luate de pe stâlpi.

Acum, primarul dă un ultimatum societăţilor de telecomunicaţii: „vom ajunge la campania foarfeca!”.

“Este anormal ca și acum, când avem tubulație pe foarte multe străzi și am suportat tot deranjul, toate stricăciunile, ca problema să existe, operatorii să își lase în continuare cablurile prin aer. Nu e în regulă și vom ajunge la campania foarfeca sau ghilotina, nu știu ce se potrivește mai bine. Am mai făcut asta, din păcate, și când aveam proiecte cu fonduri europene cu deadline-uri foarte strânse, Michelangelo sau centrul istoric. Nu au catadicsit să își ducă cablurile în subteran decât când am apelat la foarfecă”, a declarant Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

cabluri-sarme-1

LĂSAȚI UN MESAJ