Timişoara blocată! Taximetriştii refuză să mai preia comenzi

9816

Noul sistem de management al traficului care pare că încă nu e suficient de bine sincronizat, puzderia de semafoare „inteligente”, lucrările pe la pasajele Jiul şi Popa Şapcă, la care s-a adăugat, în ultimul timp şi aglomeraţia specifică sărbătorilor au blocat pur şi simplu traficul din Timişoara, în special zona mall-urilor, a centrelor comerciale, adică străzile Circumvalaţiunii, Calea Aradului, Calea Lipovei şi zona centrală.

Taximetriştii se plâng că nu mai pot prelua comenzi fiindcă nu se pot încadra în timp, iar în condiţiile în care se circulă nici nu mai e rentabil. „Păi dacă eu pierd în trafic jumătate de oră ca să ajung la comandă, iar clientul nu merge mai mult de 1 – 2 kilometri, eu cu ce mă aleg?”, spune, plin de năduf, un taximetrist, care adaugă „eu nici nu ştiu, mai munceşte cineva? Că toată lumea văd că se plimbă, şi nici nu e oră de vârf. Să vedeţi ce se întâmplă după ora 16. Efectiv sunt străzi întregi blocate”.

 

15 COMENTARII

 1. Semaforizarea nu e cea mai stralucita e drept…. dar nici oamenii de c…t care forteaza semafoarele si raman blocati in intersectie (mai ales taximetristi).
  Cum sa nu le fie rentabil … in alte orase cum se poate circula cu 1.4 lei … si in timisoara cu 0.50 bani in +?
  Chiar daca sta blocat in trafic… clientul ii plateste ca are si tarif pe ora….
  Cum sa zica ca face jumatate de ora in trafic? ii in statia de taxi de la Banatu si merge la comanda in Sagului sau cum?

  • Tu trăiești in Timisoara actuala sau in trecut prietene???? Si nu zic ca taximetriștii sunt sfinti dar duoa o zi in traficul din Timișoara o sa constati ca nu ei sunt problema. Una din marile probleme dupa 89 este bunul simt si cei 7 ani de acasa care aproape nu mai exista.

 2. Poate fi cea mai ,,inteligenta” semaforizare instalată, cu un asemenea trafic greu se poate face față. Parerea mea e ca tot soferii sunt de vina pentru ambuteiajul creat, la cum se conduce în orasul asta si cati nesimtiti sunt in trafic nu-i de mirare.

 3. Culmea, la noi la 0256933 accept a comenzile, si mai bine ca niciodata.
  DAR, foarte multe comenzi nu sunt acceptate pentru ca poate sa ia și la 500 de metri și sa stea masina blocată 15-20 min până la comanda.

  Deci nu e reavoință în general, e neputinta de a te deplasa în trafic.

  Și NICI MACAR 1 client care nu așteaptă comanda și pleacă cu primul taxi pe care îl prinde, nu suna sa anuleze ca sa nu se mai deplaseze taxiul aiurea.

  Ne adaptăm conditiilor… Asta e.

  • „Anonom”-ule de la Cimisoara, 1.4 este tarif de Bucuresti, un oras „ceva” mai mare (de 7 ori mai mare) decat satra mizera in care locuiesti tu. Pot sa te informez ca la Craiova, acum jumatate de an, era 1.6.
   Bine, pentru ca locuiesti la cort, ti se pare corect „Dute” (in loc de „Du-te”) si „eftin” (in loc de „ieftin”), asa cum i se pare oricarui analfabet de „frunce” al tarii, dar ar fi bine sa te gandesti ca atunci cand iti versi cugetarile pe forum esti, deja, in fata intregii lumi.
   Bravo, sugerezi ca e mai bine sa circuli cu taxi in conditii infecte si la pret de „jaf-la-drumul-mare” (si semaforizat „inteligent”) la Cimisoara, decat mai ieftin si mai bine in alte parti. Felicitari, asta da „gandire locala”! Si nu uita proverbul ala vechi: „ein Man, ein Wort, ein Banatzean, ein Cort”. Auf Wiedersehen!

   • Oare nu vrei tu sa mergi in Bucuresti sau in Craiova si sa lasi „satra asta mizera” in pace? Din cauza unora ca tine e orasul asta asa cum e! „Ein Man, ein Wort” se aplica oricarui om, numai nu unora ca tine.

    • Orasul tau este „asa cum e” (si cum era si in urma cu mai bine de jumatate de secol) numai din cauza ta si a celorlalti bastinasi (va cunosc foarte bine si de mult timp). Vorba ceea, omul sfinteste locul (nu este cazul vostru) sau il murdareste (asa cum voi, dupa ce v-ati murdarit locul in care stati, incercati, plini de frustrari, sa murdariti si locul altora – vezi „Anonom”-ul agramat). Si nu uita nici vorba ceea care te vizeaza, spusa in graiul urat si harsait al vechilor tai stapani: „ein Banatzean, ein Cort”! Auf Widersehen, mein Knecht!

 4. Ba biciclistule, tu ai circulat cu masina prin oras asa un pic ? Dupa ora 5 stai 20-30 min in orice intersectie centrala, mai ales la mall …stati ca pulele si comentati aiurea pe aici soferi dinastia care fac 3 km pe zi prin oras, si aia cand e traficul lejer, ca altfel nu vorbeai asa prost.

 5. Sativa, tu de unde eşti..şi unde locuieşti in majoritatea timpului..lucrezi în Timişoara…cred că nu e cazul sa bagi un oraş întreg în aceeaşi oală cu un comentator ratacit..

 6. taximetria in Timisoara e de tot rahatul, niciodata nu au rasapuns prompt la comenzi, era sa pierd trenul din cauza lor. eram obisnuit cu taxi din sm (la noi dai telefon ti se raspunde imediat si in maxim 5 minute ai masina, si ce masini), in Timisoara vai de pula voastra, noroc cu transportul in comun. hu, hu, hu taxi TM, mai mult unii au obiceiuri de bucale!

LĂSAȚI UN MESAJ