Timișoara are peste 400 de studenți tunisieni. Ce legături va dezvolta orașul nostru cu Tunisia

123

Unii ambasadori se interesează despre statutul și viața tinerilor proveniți din țările pe care la reprezintă și care studiază în Timișoara. Cu ocazia vizitei în orașul de pe Bega a ambasadorului Tunisiei, am aflat câte persoane din acest stat învață la universitățile din urbe.

Subprefectul Daniel-Cristian Franțescu s-a întâlnit, astăzi, la Instituția Prefectului, cu Excelența Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene în România. În cadrul discuțiilor, subprefectul Daniel-Cristian Franțescu a prezentat faptul că, ”la ora actuală, în Timisoara studiază un număr de 424 studenți tunisieni și funcționează un număr de 6 firme cu capital integral tunisian și 2 firme mixte româno-tunisiene”.

Totodată, Excelența Sa a afirmat că în data de 21 martie se vor aniversa 55 ani de relații diplomatice româno-tunisiene, punctând faptul că, la ora actuală, se dorește dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări. În plus, Excelența Sa a afirmat că s-ar dori înfrățirea orașului tunisian Monastir cu municipiul Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ