Timișoara a iertat-o pe UTA în primul duel al barajului: 2-1. GALERIE FOTO

311

ACS Poli a făcut un prim pas către menținerea în Liga I. Violeții au reușit doar o victorie cu 2-1 în fața lui UTA într-un meci în care s-au jucat cu ocaziile. Deznodământul îl vom cunoaște joi, la Șiria, după manșa retur a barajului.

Pentru a doua oară în decurs de câteva săptămâni, Timișoara și Aradul au pus în scenă derby-ul vestului. Dacă în primul episod UTA a triumfat fără emoții în fața celor de la ASU, de data aceasta Timișoara a învins. ACS Poli s-a impus cu 2-1, rezultat mincinos pentru ceea ce s-a petrecut pe gazon. Băieții lui Ionuț Popa au condus cu 2-0 și efectiv s-au jucat cu ocaziile ratând cât pentru 10 partide. UTA și-a arătat limitele și a fost groggy în majoritatea timpului. Arădenii au primit cadou un gol în debutul părții secunde și apoi s-au catodorisit cu o eliminare a lui Găman.

Barajul a trezit un interes ridicat în vestul țării, mai bine de 15.000 de spectatori au urmărit de pe arena Dan Păltinișanu episodul întâi. Printre aceștia și 1.500 de fani veniți de la Arad.

Gazdele au trecut repede peste faza de tatonare și au pus presiune pe poarta arădenilor din primele minute. Bocșan a reluat cu capul alături de țintă după 7 minute de joc. Peste 11 minute, Bărbuț a săltat mingea peste Miron dar execuția mijlocașului a căzut pe plasă. Ocazii care aveau să prevestească deschiderea scorului, venită în minutul 23. Brazilianul Pedro Henrique a primit o pasă la marginea careului advers și l-a executat simplu pe portarul arădenilor: 1-0. Instantaneu s-a făcut 2-0, autor Soljic. Mijlocașul croat s-a aflat la finalul unei centrări periculoase în fața porții. Era minutul 25 și Poli avea deja 2-0.

Putea fi 3-0 după jumătate de oră de joc dacă Neagu avea puțină inspirație. Fundașul stânga s-a trezit singur în careul advers și a preferat centrarea în fața porții. Croitoru a trecut și el peste golul trei dintr-o lovitură liberă executată razant cu stâlpul din stânga lui Miron. La faza imediat următoare, Bărbuț s-a distrat cu fundașii adverși a pasat excelent pentru Doman, reluarea mijlocașului fiind anulată în ultima clipă de Manea. În ultimul minut al primei reprize Bărbuț a rămas singur cu portarul dar a întârziat prea mult șutul și a fost blocat. Câteva secunde mai târziu Doman s-a trezit și el singur în fața porții fără să concretizeze situația. Scorul pauzei avea să fie 2-0 după o primă repriză în care UTA nu a contat deloc. Fără niciun șut pe poarta adversă, arădenii au scăpat ieftin cu doar două goluri încasate.

Partea a doua a debutat sub aceleași condiții, cu Poli în atac. Soljic și Artean au ratat două bune situații în minutul 49. Contrar cursului jocului, UTA a redus din diferență în minutul 52 prin veteranul Strătilă după bâlbele în lanț ale defensivei timișorene: 2-1.

Minutul 60 a adus o nouă situație uriașă de gol pentru Poli; Doman a rămas singur cu portarul advers dar l-a luat la țintă pe acesta. Apoi așezarea lui Mailat a fost reluată de Soljic în blocajul advers, iar ocaziile la poarta lui Miron s-au înmulțit. Centralul Găman a decis să întoarcă soarta partidei și a văzut un faltul al lui Neagu în postură de ultim apărător și l-a eliminat. Poli era în inferioritate numerică pentru ultimele 25 de minute. Gazdele au avut emoții când mai erau 5 minute de joc la un șut al lui Chindriș deviat.

Ultimul cuvânt l-a avut Poli, în minutul 90, la o dublă ocazie a lui Soljic și Cânu, când mingea a nimerit transversala în prima fază și apoi să ajungă în brațele lui Miron. Final 2-1 și Poli a luat prima opțiune pentru câștigarea barajului. Nu atât prin scorul manșei tur, cât mai ales prin superioritatea arătată în teren.

ACS Poli: Curileac – Străuț, Cânu, Bocșan, Neagu – Artean, Soljic – Bărbuț (min. (min. 61, Mailat), Croitoru, Doman (min. 63, Șeroni) – Popovici (min. 15 – Pedro Henrique).

UTA: Miron – Mevlan, Gligor, Manea, Burlă – Strătilă (min. 62, Tănase), Chindriș, Copil (min. 76, Vîlceanu), Muntean (min. 46, Stahl) – Petre Curtuiuș.

 Returul e programat joi, ora 17,30, la Șiria.

LĂSAȚI UN MESAJ