Timişoara | A fost finalizată procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru cele 44 de autobuze electrice

27

Ministerul Dezvoltării anunţă că a fost finalizată procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice, care vor fi folosite la transportul în comun din Braşov (12) şi Timişoara (44). Investiţia se realizează prin Programul Operaţional Regional.

„Transportul public de călători din municipiile Braşov şi Timişoara se va desfăşura în condiţii moderne, prietenoase cu mediul, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a procedurii de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice de cca. 18 m, prin Programul Operaţional Regional”, a transmis, marţi, ministerul.

Pentru Timişoara vor fi achiziţionate 44 de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiţii de şes, 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 staţii de încărcare lentă; ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 136.400.145 lei (fără TVA).

LĂSAȚI UN MESAJ