Tichete valorice plătite de stat pentru after-school. Care sunt categoriile de copii ce vor fi sprijinite în acest fel

300

Tichetul valoric are scop exclusiv educaţional, este netransferabil, iar şcolile sunt cele care decontează serviciul. Tichetul se acordă pe baza cererii părintelui.

Ministerul Educaţiei va putea să emită tichete valorice pentru preşcolarii şi elevii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor after-school, conform unui proiect de lege inițiat de parlamentari liberali și adoptat luni de Senat. Legea merge la promulgare la președinte.
Valoarea tichetului este stabilită în funcţie de indicatorul social de referinţă (ISR) şi se indexează anual cu indicele de inflaţie.
„El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev şi cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parţial, costurile şcolii sau ale organizaţiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii, după finalizarea lecţiilor”, se menționează expunerea de motive a proiectului.
Inițiatorii proiectului explică necesitatea acestuia în contextul accesului limitat al copiilor la sistemul public de învăţământ din cauza situaţiei materiale, precum şi a lipsei unei palete mai diversificate de servicii publice pentru copiii care „ar putea, ar vrea, dar nu pot merge la şcoală”.
Sursa: newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ