Tiberiu Nițu și-a dat demisia din funcția de procuror general

105

Aflat în plin scandal al „coloanelor oficiale”, Tiberiu Niţu şi-a dat marţi demisia din funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție!

El s-a referit la acuzaţii venite din partea presei referitoare la o „presupusă încălcare a legii”, respectiv „folosirea coloanei oficiale fără drept”.  Potrivit legii, beneficiază de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere președintele României, președinții celor două camere ale Parlamentului și prim-ministrul.

Tiberiu Niţu susţine că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege, ci i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie! „Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei”, afirmă Tiberiu Nițu.

„Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele în fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice în cursul lunii martie, în condiţiile în care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis – ca un gest de responsabilitate şi onoare – să îmi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, comunică Tiberiu Nițu, într-un material postat marţi seara pe site-ul instituţiei.

În aceste condiţii, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va prelua interimatul la şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nu e prima dată când Tiberiu Nițu se disculpă în legătură cu acest subiect: „doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice”.

Tiberiu Nițu a fost procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 16 mai 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ