Termocentrala Mintia se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara

174

Termocentrala Mintia, unde cei peste 700 de angajaţi au protestat nouă zile din cauza lipsei cărbunelui, se va desprinde din Complexul Energetic Hunedoara, ca urmare a planului de reorganizare a societăţii aflată în insolvenţă. Cu toate acestea, problemele care au dus la declanşarea protestului, declarat ilegal ieri de Tribunalul Hunedoara, sunt departe de a se rezolva.

Planul de reorganizare pe care complexul Energetic Hunedoara îl pregăteşte de mai multe luni presupune renunţarea la Termocentrala Mintia, fără să se ştie exact ce se va întâmpla cu acest producător de energie. Atât Primăria Deva, cât şi Consiliul Judeţean Hunedoara îşi exprimaseră la începutul anului dorinţa de a o prelua, însă aceste intenţii nu mai sunt de actualitate. procedurile vor începe imediat ce va fi acceptată darea în plată a activelor viabile de către Complexul Energetic Hunedoara, societate aflată în insolvenţă, a explicat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

„Termocentrala Mintia se desparte de Complexul Energetic Hunedoara. Este o procedură legală şi, în acelaşi timp, se înfiinţează şi Complexul Energetic Valea Jiului pentru cele patru mine legate de termocentrala Paroşeni. Putem merge către Hidroelectrica, Romgaz, putem rămâne la Ministerul Energiei; nu suntem condiţionaţi de viitorul parcurs”, a spus liderul de sindicat.

Cele nouă zile de protest nu au adus şi soluţionarea revendicărilor salariaţilor, care au de primit drepturi salariale restante pentru ultimele şase luni, şi se plâng şi de lipsa materialelor de strictă necesitate pentru funcţionarea grupurilor energetice. În plus, Termocentrala Mintia are cărbune doar pentru doup zile, aşa că, potrivit sindicaliştilor, orice sincopă în aprovizionare va aduce la oprirea instalaţiilor.

sursa – rra.ro

LĂSAȚI UN MESAJ