Terminăm cu ţânţarii şi căpuşele din Timişoara

951

La Timişoara parcă a venit deja vara şi, deşi ne bucurăm de soare, acesta este sezonul propice pentru dezvoltarea insectelor. Şi cum în oraşul de pe Bega nu s-a mai făcut dezinsecţie din vara anului 2014, riscurile de înţepături de insecte este mare. Mai mult decât atât, Ministerul Sănătăţii a recomandat tutror primăriilor din ţară să facă operaţiunile de deratizare, pentru a elimina riscul de infecţie cu virusul Zika.

Fără un contract pentru acest tip de servicii şi cu imposibilitatea de a organiza o licitaţie, Primăria Timişoara recurge la soluţii de forţă majoră şi va angaja o firmă pentru o perioadă limitată care să realizeze dezinsecţia oraşului.

„Evident că nu putem lăsa Timişoara fără aceste servicii. Am apelat la forţa majoră, după apariţia acestui nenorocit virus Zika, şi vom contracta o firmă prin atribuire directă. Suntem blocaţi cu licitaţia în instanţă, după cum ştiţi, de mult timp în Timişoara nu am mai avut serviciu de dezinsecţie. Procesul durează foarte mult”, a declarat, vineri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Autorităţile nu pot organiza o nouă licitaţie pentru că existp un litigiu pe rolul Tribunalului Bucureşti. În 2014, când s-a licitat contractul pentru dezinsecţie, una dintre firmele descalificate a atacat decizia în instanţă. Procesul durează de 2 ani.

Săptămâna viitoare Primăria Timişoara va atribui acest contract direct unei firme specializate, dar numai pentru 4 luni. Valoarea contractului se ridică la 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ