Temperaturi cu 10-15 grade Celsius sub valorile normale, de astăzi!

106

Ploile, lapoviţa şi ninsoarea vor acoperi, treptaţ toată ţara, la acest sfârşit de săptămână, iar temperaturile vor scădea chiar şi cu 15 grade faţă de normalul perioadei.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări cod galben, valabile de la ora 14 până mâine noapte.

Astfel, din această după-amiază, ploile vor cuprinde vestul şi nord-vestul teritoriului, iar, în Moldova şi în Carpaţii Orientali, precipitaţiile vor fi, la începuţ mixte, apoi sub forma de ninsoare.

Mâine, vremea rea se va extinde şi în jumătatea de sud-est.

”De mâine dimineaţă, de la orele 8 până la orele 23, vorbim de precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În zona Moldovei şi a Capraţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă.

În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare şi condiţii de polei, iar în Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Vântul va prezenta intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi sud-esţ cu viteze de 55 – 65 de km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 de km/h, temporar viscolind ninsoarea.

De interes este şi răcirea accentuată a vremii, ce va conduce la înregistrarea unor temperaturi cu 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an, vremea devenind deosebit de rece în toată ţara, posibil în partea de nord a Moldovei geroasă pe parcursul dimineţilor şi al nopţilor”, a declarat meteorologul, Oana Catrina.

sursa: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ