Telefoanele mobile, preferatele hoților din Timișoara

273

Telefoanele mobile, mai ales cele de ultimă generație, se află printre țintele preferate ale hoților.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Timișoara au reținut doi tineri, de 19 și 18 ani, bănuiți de furt. Cei în cauză au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș. În 12 ianuarie a., polițiștii Secției 1 Timișoara au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit de furt.

În fapt, la data de 9 ianuarie, tânărul ar fi sustras dintr-un autoturism, parcat pe raza municipiului, un telefon mobil, profitând de faptul că autovehiculul nu era asigurat. Prejudiciul creat este de 2.500 de lei.

De asemenea, în cursul aceleiași zile, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Secției 1 Timișoara au identificat un alt tânăr, de 18 ani, bănuit de furt din locuință.

În fapt, la de 20 septembrie 2016, cel în cauză ar fi pătruns, prin escaladarea unui geam, într-un imobil situat pe raza municipiului Timișoara, iar din interior ar fi sustras 2 laptopuri și un telefon mobil, creând un prejudiciu de 2.800 de lei.

Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuiților, precum și pentru recuperarea prejudiciilor cauzate.

LĂSAȚI UN MESAJ