„Teatru surd”, la Timișoara

23

Asociaţia Solidart, care promovează conceptul de incluziune socială prin artă, lansează proiectul „Teatru surd”.

Este primul proiect de acest fel din Timişoara, care le oferă tinerilor cu deficienţe de auz posibilitatea de a juca pe scenă, iar iubitorilor de teatru din oraş, ocazia de a descoperi poveşti fascinante ale acestor artişti. Proiectul este finanţat prin programul Timotion.

Spectacolul din cadrul proiectului, „La început a fost tăcere”, va fi organizat în toamna acestui an, la Teatrul Basca, sub auspiciile căruia se desfăşoară activitatea Asociaţiei Solidart.

Organizatorii îi vor cunoaşte, mai întâi, pe actori, 10 tineri din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Pufan” Timişoara şi de la Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu”. Le vor afla poveştile, iar dramaturgul Andrei Ursu va susţine câteva ateliere de teatru şi de storytelling cu cei care vor deveni actori în spectacol, apoi va scrie piesa de teatru. Regizor va fi Ana-Maria Ursu. Spectacolul va avea trei reprezentanţii.

Organizatorii Timotion, eveniment umanitar cu implicarea alergătorilor şi pasionaţilor de mers cu bicicleta, au inclus proiectul pe lista beneficiarilor la ediţia 2021.

Suma necesară pentru organizarea spectacolului ‘La început a fost tăcere’ este de 18.240 de lei, iar persoanele care doresc să ajute se pot înscrie în calitate de campioni sau participanţi la curse, până în 16 mai.
Sursa: Radio Timisoara

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ