Taximetriştii din Timișoara, luaţi în vizor de poliţiştii locali

360

Poliţiştii locali i-au luat în vizor pe taximetrişti. După zeci de sesizări ale timişorenilor care se plâng că taximetriştii opresc unde apucă sau nu respectă legea fumatului, agenţii au ieşit la „vânătoare”.

Poliţiştii mai spun şi că tinerii care s-au întâlnit săptămâna trecută cu primarul Timişoarei, i-au cerut acestuia controale pe această linie.

„Ca urmare a discuțiilor pe care tinerii din municipiul Timișoara le-au avut în data de 18 ianuarie cu primarul orașului, dl. Nicolae Robu, în care se punea problema modului în care taximetriștii respectă prevederile legale în activitatea desfășurată, săptămâna trecută polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au acționat pe linia depistării conducătorilor auto care desfășoară activități de transport persoane în regim de taxi și nu respectă prevederile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, HCL 1010/2008 privind regulamentul pentru organizarea și executarea serviciului public de transport persoane în regim de taxi, Legii 349/2002 actualizată pentru prevenirea și combaterea efectelor condumului de tutun, precum și OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice”, recunosc poliţiştii.

Controlul a fost unul de succes. Aproape 40 de taximetrişti s-au ales cu amenzi. Totalul este de 14.460 de lei, iar sancţiunile au fost date pentru lipsa autorizației transport persoane, a verificării metrologice, a listei cu tarife, a ecusonului cu nume, fotografie, neeliberarea bonului fiscal, părăsirea autovehiculului în stație, mașini neîngrijite, lipsa instrucțiunilor pentru sesizări și reclamații, consum de tutun în autovehicule, oprire sau staționare neregulamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ