Taurii şi toreadorii vin la Timişoara: Que Viva Picasso

374

Pablo Picasso a creat de-a lungul vieții 50.000 de opere de artă: pictură, grafică, ceramică, sculptură. Marele artist a exprimat mai bine ca oricare altul starea de spirit a umanității în secolul al XX-lea.

Expoziția din cadrul Muzeului de Artă Timișoara prezintă un fragment din opera acestui genial artist. Ea include ciclul de lucrări Les menines et la vie, o interpretare a picturii lui Diego Velasquez, pictură pe care Picasso a admirat-o încă la vârsta de 13 ani, atunci când vizitase pentru întîia oară Muzeul Prado din Madrid. Cele 58 de lucrări din seria Les Menines et la vie exprimă lupta personală a lui Picasso cu idolul său în intenția de a-l egala.

Admirația lui Picasso pentru coridă este reprezentată prin litografiile ilustrate în cartea Toros y Toreros. Alături de acestea, vor fi expuse o serie de fotografii reprezentându-l pe artist în diverse ipostaze.

Muzeul de Artă Timișoara organizează joi, 9 iunie 2016, ora 18.00, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii nr.1, vernisajul expoziției internaționale de grafică Que Viva Picasso.

Expoziţia este organizată de Muzeul de Artă Timişoara în cooperare cu Merkur Global şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş. În cadrul vernisajului vor lua cuvântul prof. univ. dr. Victor Neumann, director al Muzeului de Artă Timișoara și colecționarul Thomas Emmerling.

Expoziția Que Viva Picasso va fi deschisă publicului Muzeului de Artă Timișoara până în data de 15 septembrie aprilie a.c., putând fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 – 17.30.

LĂSAȚI UN MESAJ