Lucrările la infrastructură continuă şi după alegeri. Începe şantierul de la pasajul Popa Şapcă-VIDEO

607

Voturile au fost numărate, iar noua (vechea) administraţie a Timişoarei îşi continuă proiectele. Astfel, săptămâna aceasta sau cel târziu următoarea va începe organizarea de şantier pentru lărgirea pasajului Popa Şapcă.

„Vom începe şi în zona Galeria 1 pentru pregătirea lucrărilor de la Popa Şapcă. Va fi asigurată o conexiune de la sensul giratoriu de la Galeria 1 până pe Calea Aradului, prin zona ce ţine de mall. Se va asigura o cale de comunicaţie de 4 benzi pe aici. Avem o conexiune pe Divizia 9 Cavalerie până pe strada Baader. Se va face un drum provizoiu prin faţă la Praktiker pentru conexiunea cu strada Demetriade”, a explicat primarul Timişoarei.

Autorităţile locale au predat, în 13 mai, amplasamentul constructorului, aşa că munca poate începe. Oferta câştigătoare la licitație a fost de 23,9 de milioane de lei, cu tot cu TVA. În costul obiectivului intră şi lărgirea Bulevardului Antenei tot la 4 benzi.

Potrivit proiectului, strada Popa Șapcă va avea 14 metri pe partea carosabilă cu patru benzi de circulație, câte două pe sens, de la Punctele Cardinale până la intersecția cu Cimitirul Eroilor. Se vor amenaja şi piste pentru biciclete şi se va lărgi şi pasajul CFR.

Strada Chimiştilor intră în sfârşit în reabilitare

La finalul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare mai demarează un şantier în oraş. Este vorba despre strada Chimiştilor, stradă ce va vedea pentru prima dată asfalt.
„Începem şi strada Chimiştilor. Vineri sau săptămâna viitoare pot demara lucrările. Am trecut şi în acest caz printr-un boicot marca PSD, dar l-a depăşit. Am câştigat în instanţă şi vom începe lucrările”, a spus, marţi Nicolae Robu.

Astfel, în acest an, strada Chimiştilor, care nu a fost asfaltată niciodată, va fi modenizată. Suma pe care o va înghiţi strada trece de 2,6 milioane de lei, iar banii provin din bugetul local. Şoseaua va avea 4 benzi după modernizare, piste de biciclete şi locuri de parcare. Vorbim însă de o stradă înfundată, care va deservi doar angajaţii firmelor din zonă, aici fiind un perimetru industrial.

LĂSAȚI UN MESAJ