,,Tata, vino să mă salvezi!” Apoi a urmat o crimă care a îngrozit Banatul

17194

Cu toate că, în primă instanță, fusese condamnat pentru o faptă mai puțin gravă, judecătorii Curții de Apel Timișoara au răsturnat decizia inițială. Bărbatul fusese chemat de fiica sa, să o scape de bătăile primite de la concubin.

Paul Wiliam, un bărbat din comuna Biled, județul Timiș, a fost acuzat și judecat pentru omor, după ce, în fața a doi polițiști, l-a omorât pe ginerele fiicei sale.

Bărbatul a primit un telefon de la fiica sa, care locuia în Jimbolia, cerându-i să vină să o ia acasă pentru că iubitul ei a ars-o cu ţigara pe faţă.

Potrivit Adevărul, după ce bărbatul și-a luat fiica acasă, concubinul acesteia a venit după ea. Refuzul familiei a generat un scandal, fiind nevoie de intervenția Poliției. De față cu doi oameni ai legii, Wiliam l-a înjunghiat mortal pe concubinul fiicei sale.

În primă instanță, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe bărbat la şase ani pentru lovituri cauzatoare de moarte, considerându-se că a fost provocat de victimă: „a fost determinată tot de atitudinea victimei care a forţat-o pe concubina sa să plece din casa părinţilor, iar apoi a încercat să o împingă în maşină, împotriva voinţei sale”.

Însă judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins decizia inițială, condamnându-l la zece ani de închisoare, pentru omor: „Inculpatul a acţionat cu intenţie indirectă, întrucât, deşi nu a urmărit să provoace decesul victimei, a acceptat posibilitatea producerii acestui rezultat”.

„Este adevărat că între cele două familii exista deja, de câteva zile o stare conflictuală. Însă, din probele administrate rezultă că de fiecare dată când organele de poliţie, sesizate de inculpat prin apel de urgenţă, soseau la faţa locului, conflictul era aplanat. Nu au existat tensiuni de o asemenea natură care să-l determine pe inculpat să nu-şi menţină autocontrolul raportat la faptele sale”.

„În ziua incidentului, fiica inculpatului, majoră, a cedat insistenţelor victimei şi a dorit să se împace cu acesta, inculpatul a apelat din nou 112 şi a exagerat natura conflictului sugerând că victima venise însoţită de mai multe persoane de etnie romă. De asemenea, se constată că la venirea organelor de poliţie, victima se afla în casă alături de concubina sa (fiica inculpatului) şi că nu exista în acel moment vreun conflict. Victima nu avea un comportament violent, s-a supus verificărilor organelor de poliţie şi le-a spus că a venit după concubina sa. Ulterior, inculpatul a fost cel care s-a opus plecării fiicei sale, împingându-l pe S.C. (n.r. – victima) din uşă. Agenţii de poliţie au intervenit. Atât inculpatul, cât şi soţia acestuia s-au opus plecării fiicei lor împreună cu victima. În acest timp, inculpatul s-a înarmat cu acel briceag, apoi a sărit gardul în locul unde se aflau şi discutau fiica lui împreună cu victima, a avut loc o îmbrânceală între cei doi, moment în care inculpatul a scos briceagul şi i-a aplicat victimei o lovitură în abdomen”, se mai arată în sentinţa Curţii de Apel Timişoara.
Sursa: A1

LĂSAȚI UN MESAJ