Târgul de Paşte a început cu zgribuleli

810

Tâgul de Paşte şi-a deschis azi porţile, în Piaţa Operei, şi ţine până în 18 Aprilie. Deschiderea a fost făcută de către viceprimarul municipiului Timişoara, Dan Diaconu, pe acordurile muzicii   de promenadă susţinut de Orchestra Timişoara Big Band

În Piaţa Operei tronează câteva căsuţe, aproape jumătate închise, cu toate că Primăria Timişoara susţinea că sunt peste 40 de căsuţe cu pască, cozonaci, oua rosii şi alte produse de paşti, în afară de un coşuleţ cu nişte ouţe încondeiate nu ai putut găsi decât produse de Crăciun, încât mi-am şi pus întrebarea: E târg de Crăciun, sau de Paşte? Întrebare fără răspuns, deoarece an de an, se închiriază locul doar ca să se i-a banul, neinteresând pe nimeni specifiocul mărfii. Pe bună dreptate te vei întreba: Unde sunt cozonacii, oule roşii, drobul de miel, pasca?

În schimb găseşti indiferent de specificul târgului: cârnaţi, jumări, jambon, costiţă, slănină, orice din ale porcului.

Nici măcar iepuraşii nu erau ca în alte dăţi, dar mai este timp.

Piaţa goală, frig, frig şi iar frig, fără a putea găsi un pahar de vin fiert să te încălzeşti. Doar o mână de oameni, vreo douăzeci la număr s-au adunat în Piaţa Operei încercând să REZISTE frigul, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu.

De astă dată Târgul de Paşti pare a fi un insucces al Primăriei Timişoara, un târg cu zgribuleli.

LĂSAȚI UN MESAJ