Tânăr prins înarmat la frontieră, în Timiș

45

Un bărbat a vrut să intre în țară înarmat. Mai exact, a încercat să pătrundă în România, prin vama Cenad, cu o armă în portbagaj. Nu era declarată și posesorul nu avea nici permis pentru ea.

Individul care a încercat să-i păcălească pe frontieriști are 22 de ani și este din Dolj. Când i-au controlat mașina, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă în portbagajul acesteia, printre bagajele tânărului, o armă neletală, marca SMK B2 TRADITIONAL, calibru 4.5 mm, ambalată într-o folie.

”Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că, pentru o astfel de armă este necesară deţinerea unui permis de port armă sau autorizație şi nici faptul că trebuie declarată la controlul de frontieră.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, spun polițiștii de frontieră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ