Licitație lansată pentru Drumul Boilor

103

Un drum de mult visat de șoferii care fac naveta între Timișoara și Moșnița Nouă așteaptă și acum să fie construit. După aproape 4 ani de când a fost aprobată investiția Primăriei Timișoara, acum se lansează în sfârșit și licitația.

Astfel, se caută un constructor care să realizeze un drum de legătură între Calea Moșniței și DC149. Ofertanții pot să se înscrie la licitație până în 15 mai la ora 15:00. Câștigătorul va primi aproape 14 milioane de lei pentru a amenaja 1,5 kilometri de drum.

”Traseul aprobat are ca origine Calea Moșniței din Municipiul Timișoara, la intersecție cu strada Albăstrelelor, ulterior traseul este condus spre est spre limita administrativă a Municipiului Timișoara, punctul final al traseului fiind începutul drumului comunal DC149. În acest sens se va putea asigura o legătură viabilă între zonele rezidențiale noi apărute în comuna Moșnița Nouă și rețeaua de străzi din municipiu.

Traseul propus pentru amenajare are o lungime de aproximativ 1500 m și începe pe Calea Moșniței la sfârșitul carosabilului amenajat al drumului. Tronsonul proiectat se va corela cu traseul de perspectivă a Centurii de ocolire Sud a municipiului Timișoara”, se arată în proiectul drumului.

Drumul va avea o singură bandă pe sens, piste pentru biciclete, trotuare, zone verzi și iluminat stradal. Lucrarea trebuie să fie gata în 8 luni de la semnarea contractului.

LĂSAȚI UN MESAJ