Transplant de… cancer! Trei oameni au murit după ce au primit organe de la o persoană suferindă de cancer

1187

Deși cancerul nu este considerat o boală contagioasă, trei oameni au murit după ce au primit organe de la o persoană care a suferit de această maladie.

Cazul a fost descris într-un studiu publicat de American Journal of Transplantation, potrivit Newsweek. Trei femei au murit de cancer la sân, după ce au primit organe prin procedura de transplant. De asemenea, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, a fost diagnosticat cu cancer, însă a fost tratat prin chimioterapie, iar rinichiul transplantat a fost înlăturat.

Medicii susțin că astfel de cazuri sunt extrem de rare, șansele fiind între 0,01 și 0,005 la sută. Cancerul a fost transmis, după celulele periculoase nu au fost depistate prin investigațiile medicale.

Prima persoană care a murit de cancer este o femeie de 42 de ani. Ea a primit, la transplant, o pereche de plămâni. La scurt timp, a dezvoltat cancer la sân.

În urma acestui incident, alte două paciente, au fost avertizate că ar putea dezvolta cancer, însă au primit organe. Femeile au acceptat transplanturile, după ce nu au fost depistate  celule canceroase prin analize. Una a murit la doar două luni după operaţie.

Persoana care a donat inima, plămânii, ficatul și rinichii a murit la vârsta de 53 de ani.

România se află pe locul 20 în lume în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de cancer, arată un raport realizat de World Life Expectancy pe baza datelor preluate de la Organizația Mondială a Sănătății. Situația este mult mai gravă atunci când vine vorba de bărbați, țara noastră fiind pe locul 12 din 183 de țări.

sursa – libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ