Sute de studenți străini învață la Universitatea de Vest din Timișoara

745

Nu doar Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara atrage ca un magnet studenți din toate colțurile lumii, ci și o altă instituție de învățământ superior din capitala Banatului. Este vorba despre Universitatea de Vest, în care sunt înmatriculați, în acest an, 660 de tineri străini.

Totodată, UVT înregistrează în acest an universitar cel mai mare număr de studenți Erasmus+ Incoming din istoria sa, 150 de tineri. În același timp, în perioada 2013-2015 s-a reușit triplarea numărului de studenți din state terțe UE. Universitatea are nouă lectorate internaționale: spaniol, francez, italian, german, austriac, portughez, chinez, sârb, american și se află în diferite parteneriate cu peste 400 de universități din întreaga lume.

De asemenea, în viitorul apropiat, la Universitatea de Vest din Timișoara este posibil să vină să studieze chiar și tineri din Canada. Vineri, conducerea UVT a discutat cu ambasadorul Canadei în România despre posibilitatea demarării unui program prin care studenți canadieni să poată studia în capitala Banatului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ