Sute de euro pentru nota 5 la Medicină. Studenți condamnați pentru dare de mită profesorilor

350

Doi studenţi ai Universităţii de Medicină din Iaşi şi mama unuia dintre ei au fost condamnaţi după ce au vrut să „cumpere” note de trecere la examene.

Ştefan Rareş Ene, Petronela Ene şi Carla Preda au primit pedepse între 1 an şi 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, la fel ca alţi doi tineri din Iaşi, Mustafa Abdi şi Vladimir care au primi pedepse de 3, respective 2 ani şi 10 luni cu suspendare.

Cei din urmă au fost găsiţi vinovaţi de trafic de influenţă, fiind consideraţi intermediarii faptelor de corupţie. Faptele din dosar ar fi avut loc în sesiunea de vară de anul trecut, atunci când mai mulţi studenţi ar fi apelat la intermediar pentru a trece cu şpagă examenul de la Anatomie.

Deşi au fost vehiculate şi nume de profesori, niciun cadrul didactic nu a fost deferit justiţiei în acest caz. În rechizitoriu se menţiona, de pildă, că Abdi a primit 450 de euro de la Carla Preda şi 150 de euro de la Stefan Ene, bani care ar fi trebuit să ajungă la profesori. Şi alţi studenţi au fost implicaţi în acest caz de corupţie, cei condamnaţi acum fiind doar cei care au recunoscut faptele, atitudine pe care au avut-o şi Abdi şi Păun. Decizia este definitivă.

sursa – adevarul.ro

foto – Mustafa Abdi, unul dintre studenții șpăgari

LĂSAȚI UN MESAJ