Bezna din Timișoara aduce Primăriei o plângere penală

290

Primăria Timișoara se alege cu o plângere penală pentru problema iluminatului public din oraș. Grupul format pe Facebook ”Cetățean în Timișoara. Pretențios” a încercat să afle de ce încă mai sunt străzi în beznă în oraș. Administratorii grupului nu au reușit să primească răspuns de la funcționarii publici nici în baza unei cereri pe legea 544, lege care oferă acces la informații de interes public.

Grupul a realizat o hartă online unde apar străzile cufundate în benză. Zeci de situații au fost înregistrate aici, dar care este motivul pentru nefuncționalitatea iluminatului public… nimeni nu știe.

”Raportul pe luna septembrie a fost trimis către Primărie în 11 octombrie 2018 împreună cu o cerere pe Legea 544/2001 (legea accesului la informații de interes public) prin care ceream câteva lămuriri – Despre câte dintre probleme știau? Pe câte le-au rezolvat? Ce măsuri au dispus pentru a evita repetarea? Ce instituții au sesizat în legătură cu existența probelemelor? Ce sancțiuni au fost date ca urmare a accidentului de pe strada Oituz? (cererea detaliată o găsiți la sfârșitul textului).

Raportul listează probelemele, e în format electronic și poate fi accesat foarte ușor. Fiecare problemă sesizată are cel puțin o poză asociată care să ateste existența problemei.

Primăria mi-a răspuns în 19 octombrie că mai are nevoie de timp – prelungind termenul de la 10 la 30 de zile, iar în 29 octombrie mi-a răspuns că-i ocupată cu proiectele pe fonduri europene, deci n-are timp să-mi răspundă la întrebări și să vin eu pe la ei să mă uit prin hârtii (pe care n-am voie să le fotografiez, fotocopiez ș.a.m.d.).

Astfel, săptămâna aceasta voi face prima mea plângere penală împotriva angajaților PMT care nu-și fac treaba”, aflăm de pe pagina de Facebook.

Tot pe rețelele de socializare circulă un filmuleț în care este arătată situația gravă în care s-a ajuns. A fost filmat un traseu de 2 kilometri pe care nu ardea niciun bec.

Alături de imagini apare textul: ”Filmare pe traseul Piața Bălcescu, Ciprian Porumbescu (stânga-dreapta pe Brâncoveanu) și dreapta pe Pavel Vasici Ungureanu. Traseul de 2 km fără iluminat public începe de la 1 km de centrul orașului.”

Earth Hour – ediție neprogramată

Filmare pe traseul Piața Bălcescu, Ciprian Porumbescu (stânga-dreapta pe Brâncoveanu) și dreapta pe Pavel Vasici Ungureanu. Traseul de 2 km fără iluminat public începe de la 1 km de centrul orașului.

Mulțumesc pe această cale celor care preiau fără să verifice informația conform căreia „Măcar Nicolae Robu face ceva”.

#TM2021 #MăcarRobuFaceCeva #DezvoltareÎnForță

Publicată de Cetățean în Timișoara. Pretențios. pe Luni, 29 Octombrie 2018

Harta străzilor unde nu funcționează iluminatul public o puteți consulta aici:

1 COMENTARIU

  1. Tot orasul este sub asaltul gunoiaelor si a beznei adanci, dar la primaria roabei de lucreaza la proiecte, nu au timp sa dea un raspuns la asemenea chestiuni triviale.
    ce nenorociti!

LĂSAȚI UN MESAJ