Sute de copii din Timiș vor fi pregătiți pentru performanță la Centrul Judeţean de Excelenţă

414

În Timișoara a început să ia amploare și să funcționeze un centru de excelență pentru copiii care vor să facă performanță. O serie de profesori se vor ocupa și vor pregăti copiii aleși pentru performanță, începând de sâmbătă, 17 decembrie. Atunci va avea loc deschiderea oficială a centrului destinat performanței.

350 de copii au fost deja selectați, iar de sâmbătă profesorii vor începe pregătirea lor. Este vorba despre Centrul Județean de Excelență, despre care se vorbește de ceva timp. La sfârșitul anului 2016, acesta a devenit realitate, iar de sâmbătă vor demara cursurile. Centrul Județean de Excelență este prima instituție care are ca scop sprijinirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte.

Copiii vor fi pregătiți intens pentru 12 discipline: Română, Matematică, Fizică, Biologie, Informatică, Limba Engleză, Franceză, Istorie, Științe Sociale, Geografie, Arte, Religie. Vor fi între 8 și 15 copii într-o grupă.

Până acum, s-au înscris în total 362 de copii de la școlile din Timiș, care vor fi instruiți la acest centru de 43 de profesori.

„Procedurile pentru selecția profesorilor și a copiilor s-au desfășurat în lunile octombrie-noiembrie. La finalul acestor proceduri am selectat 43 de profesori de la 12 discipline. S-au înscris pentru selecție 850 de copii și noi, în raport cu bugetul și profesorii selectați, am putut să satisfacem 362 de cereri. Peste 500 de copii sunt rămași în stand by. În momentul când Primăria Timișoara va reuși să aprobe bugetul viitor, atunci se va putea trece la o altă etapă, la creșterea numărului de copii acceptați în semestrul doi”, a spus Maria Ștefan, directorul acestui centru.

Centrul a beneficiat de finanțări venite din partea Primăriei Timișoara și Inspectoratului Școlar Județean Timiș, care au alocat deja banii necesari pentru această perioadă, pentru ca centrul să funcționeze în condiții optime.

Sediul centrului se află pe strada Ghirlandei nr. 4, la Liceul de Informatică Grigore Moisil. Copiii au fost selectați în baza mai multor criterii.

„Metodologia pune accent pe prinderea în aceste centre a copiilor care au deja rezultate, în ideea că invesitm în ceva care a demonstrat ceva. Aceasta a fost prima etapă – înscrierea copiilor pe baza rezultatelor obținute în ultimul an. A doua variantă a fost înscrierea pe baza recomandării făcute de un profesor care a observat că un copil este foarte bun. Am ținut ca în acea recomandare să fie cuprinse și mediile avute de copii în ultimii doi ani și media anuală din utlimul an școlar. A treia variantă a fost înscrierea pe baza cererii părinților, urmând ca pentru acești copii să se aplice teste cognitive. Din păcate, la această categorie nu s-a mai ajuns”, adaugă Mariea Ștefan.

Înscrierile pentru cei doritori se mai pot face și pe parcursul anului școlar, în baza locurilor care vor mai fi disponibile. Pentru înscrieri și informații puteți accesa pagina oficială a centrului de excelență: www.cjextm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ