Directorii de școli din Timiș, care au promovat examenul, se pregătesc să își ocupe locurile

183

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școală sau directori adjuncți din Timiș a luat sfârșit. Candidații care au promovat examenul urmează să fie numiți în funcții. În cazul unităților de învățământ, unde nu s-a prezentat nimeni la concurs sau nu au promovat examneul, noii directori vor fi numiți la propunerea consiliilor de administrație până la organizarea unui nou concurs.

În județul Timiș sunt 197 de unități de învățământ cu personalitate juridică, iar în 99 de școli își vor ocupa funcția directorii care au promovat concursul. În cadrul celorlalte instituții de învățământ, noii directori vor fi numiți la propunerea consiliilor de administrație din fiecare unitate de învățământ. Tot în Timiș vor fi instalați 46 de directori adjuncți care au promovat concursul, iar alți 44 vor fi numiți cu delegații.

„În data de 16 decembrie vom valida rezultatele finale la concurs, după aceea avem cinci zile să facem numirile de directori. Se vor elibera din funcție cei care sunt acum și se vor numi alții. La acest moment am transmis o adresă în unitățile de învățământ în care i-am rugat pe colegii mei să-și aleagă oamenii cu care doresc să lucreze, să propună cu prioritate colegi care fac parte din corpul de experți pentru funcția de director. Pot face câte propuneri doresc, dar persoana propusă trebuie să-și dea acordul. Aceștia pot fi numiți până la organizarea unui nou concurs”, a spus inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

În ceea ce privește regulile, directorul care ocupă în acest moment funcția, nu poate fi numit din nou, chiar dacă pentru școala pe care încă o conduce nu a dat nimeni concurs pe post. Va trebui numit un alt profesor din școală sau din afara sa. În cazurile unde nu se va găsi o soluție, se vor cere derogări de la minister. Există și o rezervă de 12 profesori care au fost admiși la examenul de directori, au îndeplinit punctajul, dar nu au promovat, din cauza faptului că un alt coleg a concurat pe același post și a obținut un punctaj mai mare.

Cei 12 pot fi numiți directori la școlile unde nu se găsesc soluții, doar cu acordul acestora.
Un nou concurs se va organiza, cel mai probabil anul viitor, dar până acum nu s-a stabilit odată concretă.

LĂSAȚI UN MESAJ