De unde pot cumpăra timișorenii bradul de Crăciun? Care este prețul pieței, comparativ cu cel din magazin? VIDEO

1182

Mult așteptatul simbol al sărbătorilor de iarnă, bradul, a ajuns în piețele timișorene, în urmă cu doar 2 zile. Comercianții au început să expună cele mai frumoase exemplare pentru cumpărători. Brazii arginti sau cu cu crenguțe verzi sunt importați din Danemarca sau aduși din județul Alba. Prețurile variază între 50, 300 sau chiar 1.000 de lei, în rândul brazilor importați. Bradul în valoare de 50 de lei nu depășeșete cu mult un metru înălțime, însă este destul de bogat. Cei care ajung până la 2 metri înălțime și sunt bogați în cetini, variază între 150-180 de lei. Brazii care depășesc 2 metri, depășeșc și prețul de 200 de lei.

Bradul românesc, venit din județul Alba, se vinde la un preț mai accesibil. Cu o înălțime de 1 metru și jumătate, bogat în crengi, costă doar 30 de lei. În ceea ce privește brazii care depășesc doi metri, aceștia nu costă mai mult de 300 de lei. Comercianții spun că prețul bradului a rămas constant în ultimii ani, însă anul acesta sunt mult mai frumoși. Totodată, comercianții nu își explică de ce cumpărătorii preferă mai mult brazii din supermarket, și nu cei din piețe.

Ca în fiecare an, vânzările încep să meargă bine pe ultima sută de metri, cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului sau chiar în ziua respectivă. Dacă în unii ani timișorenii au găsit în ultima zi brazi la un preț extrem de mic, anul trecut aproape că au rămas fără brad sau l-au cumpărat la un preț mult prea mare.

Barzii din supemarket întârzie să apară. Dacă unele magazine au adus doar brazi în ghiveci, altele au expus doar câteva bucăți. Prețurile din supermarket depășesc suma de început a comerciantului, de 30-50 de lei. Astfel că un brad se vinde începând cu 70 de lei. Prețul care oscilează în jurul sumei de 70 de lei, iar în ofertă se prezintă brazi mai mult sau mai puțin bogați, care nu depășeșc un 1,70 metri.

LĂSAȚI UN MESAJ