Surpriză la vamă! Ce au descoperit politiștii de frontieră în mașina unor români

292
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În data de 11.08.2018, în jurul orelor 22.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, un tânăr, cetăţean român, pe numele B.B., în vârstă de 25 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Braşov, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

Împreună cu acesta mai călătoreau două persoane – o femeie în vârstă de 37 de ani, pe nume G.S., şi un minor, cetăţean român, în vârstă de 6 ani, ambii având domiciliul pe raza judeţului Braşov.

La controlul de frontieră s-a constatat că sunt diferenţe de fizionomie între minorul prezent în punct şi fotografia aplicată în documentul de călătorie prezentat pentru acesta, motiv pentru care persoanele în cauză au fost duse la sediul instituției pentru verificări.

În urma cercetărilor efectuate, femeia a declarat că minorul prezent în punct, I.M., este fiul unei verişoare şi nu posedă un paşaport valabil pentru trecerea frontierei. Pentru a călători în afara graniţelor ţării, cele două persoane, B.B. şi G.S., au hotărât, cu acordul mamei copilului, să prezinte la controlul de frontieră paşaportul fiului lui G.S., care are o vârstă apropiată.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor mai sus menţionate, au întocmit acte de urmărire penală numitului B.B. pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat si numitei G.S. pentru participare improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi complicitate la fals privind identiatea urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

sursa: specialarad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ