0.1 C
Timișoara
duminică 3 decembrie 2023

Supuran anunță cutremurul din PNL Timiș! ,,Nouă primari liberali din județ vor migra, curând, spre PSD Timiș”

Vechi lider liberal, Sorin Supuran amintește de atmosfera tot mai irespirabilă din PNL, creată de doi oameni: secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, respectiv de președintele filialei județene, Alin Nica.

În pofida presiunilor locale pentru a fi trecuți pe linie moartă, cei doi au scăpat, la mustață, să fie debarcați din fruntea PNL Timiș, la ședința națională a partidului, care a avut loc sâmbăta trecută, la Sinaia.

Într-o declarație amplă, Supuran avertizează asupra dezastrului care o așteaptă pe organizația județeană a partidului, dacă cei doi vor rămâne, în continuare, la vârful acesteia:

,,Având în vedere declarațiile recente ale Secretarului General al PNL Timiș, Danut Groza, și maniera sa lipsită de respect față de colegii liberali care au susținut și continuă să sprijine activitatea filialei, precum și lipsa de respect față de Statutul PNL, dar și față de reprezentanții mediului antreprenorial cu orientare liberală care coordonează destinele a peste 5000 de angajați din județul Timiș, precum și a numeroși colegi liberali care au condus instituții importante la nivel județean și național, chiar și colegi parlamentari, primari, viceprimari si consilieri locali în funcție, consider că este necesar să reamintesc că, Danut Groza a contribuit la tensiunile din timpul mandatului d-lui Robu, cerându-i demisia public din funcția de Președinte și biroului politic de la aceea dată, atât înainte, cât și după pierderea alegerilor la Primaria Timișoara. De asemenea, a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri la adresa dumnealui si a unor membri din biroul politic și în detrimentul intereselor filialei. Credem că Secretarul General actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra Președintelui Filialei și a Biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Danut Groza din funcția de Secretar General, propunerea unui nou Secretar General și cooptarea membrilor de marcă liberali și a reprezentanților mediului de afaceri importanți în Biroul politic județean pentru a restabili echilibrul, unitatea, armonia și consolidarea filialei în perspectiva anului electoral 2024. Fac un apel și la conducerea națională să solicite Președintelui Alin Nica schimbarea imediată a Secretarului General și să se implice în clarificarea situației extrem de tensionate din Timiș, pentru a evita pierderea de colegi primari la viitoarele alegeri locale”.

Potrivit lui Sorin Supuran, numai puțin de 9 primari liberali din județ sunt hotărâți să plece la PSD Timiș, spre bucuria lui Fredi Simonis, președintele pesediștilor locali.

Dacă acest lucru se va întâmpla, șansele ca Simonis să fie ales președintele Consiliului Județean Timiș la localele de anul viitor vor crește exponențial.

Alte subiecte :

Citește și :