Supraimpozitare pentru 115 proprietari de imobile din Timișoara

154

Polițiștii locali continuă verificarea proprietarilor de imobile, persoane fizice sau asociații, de pe raza Timișoarei pentru a-i înștiința cu privire la reabilitarea clădirilor pe care le dețin. Majoritatea dintre clădirile degradate sunt amplasate în zona istorică a Timișoarei.

”Astfel, în urma verificărilor efectuate de polițiștii locali, au fost întocmite de la începutul acestui an un număr de 115 procese verbale de constatare proprietarilor de imobile istorice care nu le-au întreținut, numai în cursul zilei de ieri fiind aplicate 14 procese verbale.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Potrivit Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, proprietarii de astfel de clădiri sunt obligați să efectueze lucrări de conservare, consolidare, restaurare, reparații, întreținere în condițiile legii și cu respectarea pașilor de obținere a autorizațiilor prevăzuți în actul normativ.

În situațiile de acest gen, sancțiunile sunt între 4000 și 8000 lei.

Clădirile pentru care se va impune supraimpozitarea sunt situate pe str. E. Ungureanu, E. De Savoya, 16 Decembrie, Ady Endre, 1 Decembrie, 3 August 1919, Romanilor, Dacilor, L. Blaga, Anton Pann, Stefan cel Mare, Mărășești, C. Negruzzi, Proclamația de la Timișoara, Gh. Lazăr, A. Seiler, F. Grisellini, Piața Traian, A. Mocioni etc.

În toate cazurile constatate polițiștii locali au întocmit dosare care au fost înaintate către comisia mixtă constituită la nivelul Primăriei Timișoara în vederea supraimpozitării. Acțiunile continuă și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ