Noi vești despre vârsta de pensionare, în România

802

Veste importantă pentru pensionari. O propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 53 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ce a fost înregistrată de curând la Senat pentru dezbatere.

Potrivit proiectului de lege, vârsta de pensionare va putea fi aceeași pentru toți angajații din România, indiferent de sex. Astfel, femeile vor avea posibilitatea amânării momentului. Acestea pot opta pentru a ieși la pensie la vârsta de 65 de ani. Acest lucru se va face la cerere.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de cele două camere ale Parlamentului, promulgat de președinte și urcat în Monitorul Oficial.

Conform avocat.net, un alt proiect de act normativ care vizează modificarea vârstei de pensionare a fost adoptat de Parlament, iar pentru a se aplica, acesta mai trebuie doar promulgat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial. Acest proiect vizează doar vârsta de pensionare a medicilor și stabilește ca aceștia să se poată pensiona, indiferent de sex, la vârsta de 67 de ani.

sursa: bugetul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ