Suprafețe de teren cu probleme nerezolvate de zeci de ani, în Timiș

213

Proiectul de hotărâre privind aprobarea diminuării unei suprafețe de teren din Timișoara, str. Torontalului km 3, aflat în domeniul public al județului Timiș, și exprimarea acordului de înscriere a noi suprafețe măsurate în Cartea Funciară Timișoara a fost amânat timp de o lună, din cauza unor nereglementări, în cadrul plenului susținut de CJT.

Suprafața de drum vizată a fost analizată de comisii, dintre care una a inițiat un aviz favorabil, iar două au eliberat avize nefavorabile. Astfel că președintele Consiliului Județean, Sorin Grindeanu, i-a rugat pe reprezentanții comisiilor să explice detaliat tot acest proces care are loc pe porțiunea de drum. ”Este a treia expertiză pe care noi o facem pe teren. Prima a dat un rezultat, a doua un alt rezultat, iar a treia expertiză, de care am vorbit în luna septembrie că o pornim, a dat același rezultat ca și cea precedentă. În primul rând avem anumite nelămuriri legate de tot acest proces și până la urmă de ceea ce înseamnă diminuarea”, spune Sorin Grindeanu.

Consilerii județeni au cerut și ei explicații în privința unor drumuri județene, care aduc totodată nelămuriri de zeci de ani. Începând cu intabularea terenului înainte de Al doilea Război Mondial, când s-a realizat aeroportul Cioca, consilieri vor să știe cu exactitate câte intabulări au avut loc. Dacă există o evoluție sau o involuție în ceea ce privește suprafața atribuită aeroprtului Cioca. În al doilea rând, se vor explicații concrete între diferențele dintre prima și a doua măsurătoare, executate deja. ”La un moment dat cineva va trebui să răspundă pentru aceste măsurători”, spune Viorel Coifan, consilier județean.

Reprezentanții expertizelor demarate până acum au venit cu explicații: ”Operațiunile făcute în cartea funciară, legate de terenul de la Cioca, nu se pot estima fără documente care să ateste aceste operațiuni de intabulare. Problema actuală însă este de a reglementa situația legată de topul la care facem referire. Apoi vom veni cu un proiect de hotărâre prin care să reglementăm situația juridică asupra tuturor topurilor și a întregii suprafețe legate de aviația utilitară. Din cele trei expertize reiese foarte clar că suprafața reală, măsurată după noul sistem setreo și după sistemul actual de măsurare, este de 310.458 metri pătrați. A fost o eroare de măsurători de la vremea respectivă”, declară Radu Șerban, director executiv al Direcției de Administrarea Patrimoniului, în cadrul CJ Timiș.

Reprezentanții Consiliului doresc o anexă clară, unde să se regăsească întreaga suprafață a terenului de la Cioca. Deoarece există suspiciuni în privința unor operațiuni pe acea suprafață, consilierii vor să cunoască fiecare detaliu, începând de atunci și până acum. Totodată se cere o comisie care să analizeze șirul evenimentelor din anii 90 și până acum, în ceea ce privește dreptul de propietate și de posesiune ale suprafeței în cauză. De asemenea trebuie luate în calcul și construcțiile care au avut loc în acea porțiune, pentru a nu diminua suprafața pistei, ce aparține de aeroportul Cioca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.