Supermarket din Timiș, condamnat de instanță pentru practici comerciale incorecte

32899
Sentință finală a Curții de Apel Timişoara în cazul unui lanţ de supermarketuri ai căror administratori au contestat amenda  de 7.000 de lei primită de la Protecţia Consumatorului pentru că au afişat la raft preţuri mai mici decât la casă.
Concret, în urma unui control realizat în iunie 2018 la un magazin Profi din Cenad, judeţul Timiş, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descoperit două sortimente de înghețată și unul de pâine care aveau afişat la raft un preţ mai mic decât cel de la casă, cu câteva zeci de bani.
Reprezentanții supermarketului au motivat că „faptul că au existat 3 etichete al căror preţ era greşit inscripţionat nu poate determina intimata (n.r. Protecţia Consumatorului) să considere că aceasta induce în eroare consumatorii în mod cu totul voit şi rău intenţionat”.
Profi a mai arătat în instanță că „ceea ce s-a întâmplat nu este o dovadă a practicii înşelătoare, ci este o eroare umană”. Avocaţii supermarketului au mai arătat că amenda de 7.000 de lei este „vădit disproporţionată raportat la gravitatea faptei şi la modalitatea de realizare a acesteia”.
Cum au motivat judecătorii decizia finală, aflați aici.

4 COMENTARII

  1. La Profi am patit-o de foarte multe ori in ultimul an. Nu e nici un lant de magazine asa. Este de-a dreptul jenant. Mai mult: la aparatul de verificat preturile erau afisate cele de la raft.

  2. N-ai ce sa discuti cu profi-ul. La magazinul de langa Spitalul Judetean, nu dau bon pe nimic la casa rapida dimineata. Am luat un sandwich de 10,50 lei si o briosa, totalul fiind de 15 lei. Mi-a dat rest pana la 10 lei(adica au iesit in pierdere cu 5 lei). Am rugat-o sa imi dea bonul si a trebuit sa ii daj produsele sa le scaneze pe motivul ca nu s-au scanat prima data. Sa nu mai zic de banii de la cafea , care sunt dati peste tejghea fara vreo evidenta.

  3. Amenda nu e „vădit disproporţionată…” ,plângeri la protecția consumatorilor au multe,nu a fost o greșeală sau un caz izolat. Nu poți să te joci cu banii oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ