Supărările ministrului Grindeanu VIDEO

291

Așa cum a promis la plecarea la capitală Sorin Grindeanu revine cât de des poate (cam la două săptămâni) în Timișoara. Cu aceste prilejuri nu scapă ocazia să mai vadă stadiul lucrărilor de infrastructură ce țin de resortul ministerului trtansporturilor. Acestea merg așa și așa, ca vremurile. Unele se mișcă iar altele au evidente întârzieri.

În general ministrul are nemulțumiri legate de șantierele din jurul Timișoarei. Două din cele mai criticate obiective ce nu îndeplinesc pretențiile lui Grindeanu (de fapt a majorității locuitorilor județului) sunt drumul dintre Giarmata și Dumbrăvița, care ar fi trebuit să fie un drum de patru benzi funcționale, dar a rămas de mult timp la stadiul de încropeală greu de străbătut, mărginită pe ambele laturi de două șanțuri late și periculoase. De alfel, contractul inițial a fost reziliat, fără a se mai continua lucrarea.

Nu la fel sta treaba pe șantierul centurii de ocolire din parte de sud a municipiului. Acolo se lucrează. Dar ritmul realizărilor este mult sub așteptări.

„.. despre legătura de la autostradă la Sânandrei. Am avut mai devreme o discuţie cu doamna director a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, înţeleg că cei care au construit, şi e valabil şi pentru cei de la centura Sud, îi tratez la pachet, cei care au câştigat aceste proiecte. Unul dintr-un motiv, altul din altul, şi am să detaliez. Cel cu drumul de legătură de la A1 la Sânandrei a primit avansul, a primit tot ce trebuie de la CNAIR, a început organizările de şantier în ultimele zile. Ceilalţi, pe centura Sud, marţi, am chemat toată conducerea acestei companii la Bucureşti, începând cu patronul din Italia, toţi responsabilii naţionali şi locali. Au cerut CNAIR să aşteptăm finalul acestei săptămâni până li se va aproba o linie de credit pentru compania lot…

Vreau să anunţ amândouă companiile: nu-mi doresc să reziliez contractele, ar fi ultimul lucru, dar cea mai proastă decizie e să nu iei nicio decizie, să stai cum se uită astăzi, ca să dau un exemplu, la drumul de la Dumbrăviţa la Giarmata, stăm şi ne uităm. S-a anulat acea licitaţie, eu nu ştiu să se mai fi întâmplat ceva. Ştiu că merg mult pe acel drum, judeţean, ştiu că am fost cel care am promovat acel drum, în 2016. Dar în acest moment, după reziliere, nu s-a mai întâmplat nimic…”, a spus plin de năduf Sorin Grindeanu.

„În cursul lunii iunie, conform legii modificate, de către Ministerul Transporturilor, vor începe să vină certificatele, pozitive sau negative pentru toţi constructorii. Pozitive dacă s-au ţinut de contract, negative dacă nu s-au ţinut de contract. Aşa că, mai mult decât spune legea, eu nu am ce să le transmit celor două companii… Doar că în decursul acestei luni s-au scurs cele trei luni de când a intrat în vigoare această lege… vor fi emise certificatele de bună purtare, dacă pot să le numesc aşa. Dacă vor fi negative se va intra pe un făgaş pe care nu mi l-aş dori. De aceea i-aş mobiliza să înţeleagă că voi aplica extrem de strict legea, cu toate riscurile, care ţin de anumite întârzieri… Pe centura Sud ritmul de progres, progresul e de 1% pe lună, e inadmisibil, mai bine tai nodul gordian şi iei o decizie. Nu îmi doresc, dar dacă va fi cazul vom aplica această decizie. Să vedem sfârşitul acestei săptămâni, ce se întâmplă. Oricum acel certificat va fi emis, bun sau rău”, a mai adăugat ministrul Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ