”Stupizeniile” se țin lanț în Consiliul Local Reșița. Grupul PSD respinge fără motivație proiectele lui Popa

153

O terasă situată în Centrul Civic al Reșiței a stârnic alte discuții în contradictoriu între grupurile de stânga și de dreapta ale consilierilor locali. Deși ședința de Consiliu Local din luna august se anunța a fi una lejeră, cu puncte care urma a fi aprobate în unanimitate de către aleșii locali, se pare că proiecte de hotărâre aparent banale au iscat divergențe și contradicții între consilierii aflați în opoziție.

Fără a exista o motivație clară, un punct de pe ordinea de zi a fost respins de către consilierii PSD. Proiectul presupunea aprobarea concesionării către SC Popicărie SRL Reșița a unui teren în suprafață de 150 mp în vederea extinderii restaurantului situat în Centrul Civic. Restaurantul se află la parterul clădirii și timp de 8 ani s-a judecat cu administratorul terasei de deasupra sa. Administratorul italian care a deținut restaurantul de la etaj nu l-a lăsat pe cel de jos să-și tragă aliniamentul restaurantului său la nivelul terasei de deasupra, care-i lua din lumina naturală, iar cel de jos nu l-a lăsat niciodată pe cel de deasupra să-și utilizeze terasa. Popa i-ar fi adus la masa negocierilor, după 8 ani de rivalitate, pe cei doi administratori și a propus proiectul, care a fost respins însă de consilierii PSD.

ioan-popa (1)

”Aici e o altă stupizenie! Doi oameni s-au certat 8 ani de zile, eu am încercat să îi împac. Am reușit să îi împac și trebuia trecut acest proiect care presupunea de fapt ca restaurantul de jos, Restaurantul Q, să se ducă cu frontul restaurantului până sub terasa construită de Italcom și, la fel, am întâmpinat oponența colegilor de la PSD”, a afirmat Ioan Popa.

Pentru că ”a obosit” să încerce să-i mai convingă pe consilierii locali să facă front comun, edilul a precizat că în ședința ordinară de luna viitoare îi va aduce în sală chiar pe cei doi agenți economici, împreună cu angajații lor, lăsându-i pe consilierii locali să le spună acestora în față că nu vor să-i ajute.

Dacă proiectul de hotărâre ar fi fost aprobat și terenul era dat în concesiune restaurantului care vrea să-și extindă terasa, Primăria ar fi încasat 8 euro pe mp/ an concesiune. În prezent, pe terenul care se află sub terasa de la etaj, administrația locală nu încasează nici un ban.

terasa-resita

LĂSAȚI UN MESAJ