Studenții și-au luat avânt spre grupele EHF, 27-22 cu Ribnica

129

Politehnica a câștigat manșa tur din barajul pentru Cupa EHF și are prima șansă la calificarea în grupe. Studenții au trecut de RD Ribnica cu 27-22 și sunt cu un picior în faza superioară.

Handbaliștii timișoreni nu strălucesc în campionat, însă în cupele europene au un parcurs impecabil. Studenții conduși de Pero Milosevic au câștigat toate meciurile din preliminariile Cupei EHF și sunt la un pas de accederea în grupe. Poli a învins-o pe RD Ribnica sâmbătă seara, scor 27-22, în jocul tur al play-offului. Un veritabil test între medaliatele cu bronz ale României și Sloveniei. Calificarea se decide peste exact o săptămână, la Ribnica.

Încurajați de o sală plină, violeții au prins aripi și au făcut un meci bun. S-au desprins încet pe tabelă până la maxim 3 lungimi în prima repriză. De altfel aceasta avea să fie și diferența la pauză: 14-11. Chiar dacă Poli s-a văzut egalată în debutul părții secunde, meciul a curs tot în favoarea bănățenilor și în final s-a încheiat cu +5 pentru gazde. Returul din Slovenia se anunță a fi unul foarte dificil.

Politehnica: Simovic 8 goluri, Milosevic 7 goluri, Lazarov 4 goluri, Lasica 3 goluri, Fenici 2 goluri, Marjanovic 2 goluri, Ștefan 1 gol.

Ribnica: Grebenc 6 goluri, Leban 5 goluri, Fink 4 goluri, Skusek 3 goluri, Knavs 2 goluri, Henigman 1 gol, Pucelj 1 gol.

Robert Begus, antrenor Ribnica: ”Din păcate pentru noi, Timișoara a fost ceva mai experimentată, în momentele critice a contat. Dar diferența nu e mare deși ne doream să fie mai mică. Vom analiza unde am greșit și încercăm să ne îmbunătățim. Defensiva e punctul forte al Timișoarei și fiecare are un rol major.”

Pero Milosevic, antrenor Poli: ”Am muncit mult pentru un rezultat bun și l-am obținut. E un scor bun cu o echipă bună. Va fi foarte dificil returul de la Ribnica. Niciodată nu poți spune că diferența e suficientă. Trebuie să jucăm ca și cum ar fi 0-0”.

LĂSAȚI UN MESAJ