Studenții din Timiș se simt reprezentați real de ALDE! Vezi aici care sunt măsurile luate pentru aceștia

62

Guvernarea din care face parte ALDE a reușit să dubleze bursele studenților (de la 86 lei la 201 lei) și să ofere gratuitate pe transportul cu trenul. De asemenea, a fost implementat programul de „Împrumuturi de 40.000 lei” fără dobândă, pentru tineri. Concret, tinerii care, au până în 26 de ani și care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor, se pot bucura începând din octombrie 2018, de credite fără dobândă, de până la câteva zeci de mii de lei, garanția statului fiind de 80%, acesta urmând să acopere și dobânda bancară. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, și anume a cheltuielilor legate de educație, sănătate, cultură, sport etc. Totodată, dacă studenții se vor angaja în perioada derulării creditului, vor putea cere încă 20 de mii de lei pe baza unei adeverințe de la locul de muncă. Pentru studenții din Timiș, deputatul Marian Cucșa a susținut în buget construirea unui nou cămin necesar studenților.

Mirel Șerban, președintele CSLDE (Clubul Studenților Liberali și Democrați) ALDE Timiș:  Ceea ce m-a determinat ca student să mă înscriu în ALDE este faptul că în guvernarea din care face parte, formațiunea politică a fost singura care a sprijinit real studenții prin măsuri concrete și facilități de care putem beneficia cu toții.

Mai mult, în ALDE Timiș părerile noastre chiar sunt ascultate și în măsura în care este posibil, se ține cont de ele în implementarea unor proiecte.

Ca să înțelegeți mai bine, vă dau un exemplu concret: la fel cum se discută de ani buni despre programa școlară din învățământul preuniversitar că este învechită, așa se vorbește de unele materii din facultate, iar noi nu avem cui să spunem asta și să contribuim la o schimbare în bine măcar pentru viitorii studenți. Nu este normal să existe materii ,,de umplutură,, , de exemplu, doar pentru ca anumite cadre didactice să aibă un post. De asemenea, programa este uneori lipsită de logică, legătură și continuitate. La medicină de exemplu, nu este normal să studiezi deja din anul 3 ecografia, în condițiile în care abia în anul 6 ai cunoștințe vaste despre un organ și s-ar impune să studiezi această materie. Practic, din anul 3 până în anul 6 tu uiți totul, nefăcând practică continuă.

ALDE este singurul partid politic din Timiș cu o echipă compusă 90% din tineri. Liderul partidului la nivel județean are 33 ani iar acesta este e un semnal clar că organizația este una dinamică și nu are metehne vechi pe care le detestăm cu toții.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.