Studenții din Liga ETc au strâns munți de gunoaie la Timișoara prin #Trashtagchallenge

144

#Trashtagchallenge, o provocare care s-a viralizat pe rețelele de socializare din toată lumea, a ajuns și la Timișoara, prin intermediul studenților de la UPT.

#Trashtagchallenge este provocarea de a face curățenie în natură prin strângerea gunoaiele aruncate. Cei care participă la acest challenge (își) fac o fotografie cu un loc plin de gunoaie și o altă fotografie cu același loc curățat. Practic, este vorba despre un colaj foto înainte și după curățenie. #Trashtagchallenge a generat o mulțime de postări pe Instagram, Facebook și Twitter.

Liga Studenților din Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, pe scurt LSFETc, și-a propus să dea start acestei mișcări în Timișoara.

Sâmbătă, 23 martie 2019, un număr de 18 voluntari ai organizației LSFETc s-au pus pe treabă, locația aleasă de aceștia fiind strada Locotenent Ovidiu Balea din Timișoara. Cei 18 voluntari au strâns 40 saci de câte de 120L fiecare, plini cu gunoaie. Acțiunea a durat
în jur de 1 oră și jumătate.

Prin această acțiunea Liga ETc dorește să transmită tuturor oamenilor că schimbarea începe cu noi, cu fiecare. Să începem să fim niște cetățeni mai buni, mai responsabili și să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor pe care le avem de la alții.

Dar iată și câteva din opiniile studenților voluntari:

– Waleed Nassar (voluntar LSFETc, anul IV – ETcTI): „A fost o experiență faină, am avut parte de o activitate super, prin care am trăit încă o dată voluntariatul. Am plecat cu satisfacția aceea că faci ceva pentru că vrei, nu că ești obligat.”

– Casian Sbanţu (voluntar LSFETc, anul III – ETcTI): „Pentru mine a fost o experiență plăcută, deoarece am reușit să arătăm cât de mult contează pentru noi mediul înconjurător și, de asemenea, să atragem atenția asupra poluării excesive.
#schimbareaincepecunoi”

– Claudia Bugbena (voluntar LSFETc, anul IV – ETcTI): „A fost tare diferența dintre început, cu gunoaiele acelea peste tot, și final, când era totul curat. E frumos mai ales când știi că ai contribuit tu la un astfel de rezultat. Plus munca în echipă și curățarea unei zone mari într-un timp destul de scurt.”

LĂSAȚI UN MESAJ