Strigăt de ajutor al unei timișorence diagnosticate cu cancer: are nevoie de un tratament extrem de scump ca să trăiască

1761
diana bircea

Diana Bircea, o femeie din Timișoara, se luptă cu o boală cruntă, cancerul, de trei ani. A suferit o operație de mastectomie totală în speranța că boala va dispărea, dar, din păcate, a recidivat. În aceste condiții, singurele care o ajută pe Diana Bircea să trăiască sunt ședințele de chimioterapie pe care trebuie să le realizeze o dată la trei săptămâni. Însă, una din substanțele care îi sunt administrate nu este decontată de statul român. Este vorba de Perjeta, pentru care timișoreanca trebuie să plătească 12.516 lei la fiecare trei săptămâni.

O sumă uriașă, pe care nu și-o permite. În aceste condiții, Asociația „Dorință pentru Vindecare”, înființată în memoria unei tinere din Giroc care a murit de cancer anul trecut, Ionela Ioviță, susține cazul Dianei Bircea în lupta cu această boală cruntă. Astfel, a fost începută o campanie de strângere de fonduri ce se desfășoară până în data de 30 aprilie și are sloganul „Haideți să fim alături de Diana pentru fetița ei!”.

„Suma obținută va fi donata Dianei pentru continuarea tratamentului cu Perjeta, ce trebuie făcut o dată la 3 săptămâni, prețul fiind de 12.516,82 ron/ fiola, acest medicament nu se află pe lista de medicamente oncologice decontate de stat!”, transmite asociația pe Facebook.

Viața Dianei Bircea s-a schimbat în februarie 2013, când a fost diagnosticată cu cancer la sân, stadiul III. Au urmat opt ture de chimioterapie înainte de intervenția chirurgicală din septembrie 2013, mastectomie totală cu evidare ganglionară. În perioada octombrie – noiembrie 2013 Diana a făcut radioterapie, iar în noiembrie 2014 a aflat că boala a recidivat. Timișoreanca a efectuat șase ture de chimioterapie, care a inclus printre substanțe și Perjeta.

Din nefericire, în iulie 2015, rezultatul computerului tomograf a arătat recidivă pulmonară, pleurală și limfatică intratoracică, recidivă cerebrală multiplă iradiată și boală progresivă toracic. Din iulie 2015, Diana a fost nevoită să reia ședințele de chimioterapie care includ printre substanțe și Perjeta, care o țin în viață.

Donații se pot face atât prin contract de sponsorizare, cât și direct în cont: Banca Transilvania, ASOCIATIA DORINTA PENTRU VINDECARE, Cont lei: RO06BTRLRONCRT0277663601, Cont euro: RO53BTRLEURCRT0277663601, SWIFT: BTRLRO22.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ