Știrea momentului! Adio alocații! Ce se va întâmpla de acum

2776

Alocațiile copiilor ar putea deveni istorie. Un proiect al aleșilor vine să schimbe acordarea alocațiilor asta din cauza părinților care folosesc banii destinați celor mici pentru propriile nevoie sau vicii.

Așadar, plata alocațiilor de la noi ar putea suferi modificări semnificative. Un proiect de lege a fost depus în Parlament în acest sens. Proiectul prevede înlocuirea banilor cu niște bonuri, transmite România TV.

Bonurile ar putea fi folosite exclusiv pentru bunuri necesare copiilor și nu ar putea fi folosite pentru achiziționarea de alcool sau tutun.

Mulți aleși se plâng de faptul că în România există părinți care dau banii de alocație pe băutură și țigări, iar acest lucru nu mai poate continua așa. Printre bunurile considerate necesare copiilor s-ar numărra mâncarea, hainele și rechizitele școlare.Mamele eroine iau acum 630 lei
Un proiect de lege inițiat de unul dintre aleșii neamului ar putea aduce 630 de lei în plus în buzunarele femeilor, dar asta cu o condiție strictă.

Este vorba despre o lege inițiată de deputatul Ninel Peia care prevede acordarea unei indemnizații viagere pentru femeile care au mai mult de trei copii.

Acestea sunt denumite, conform titulaturii legale, „mame erine” și s-ar putea alege cu sume cuprinse între 639 de lei și 1.000 de lei în funcție de veniturile realizate de fiecare înainte să nască.

Femeile care au născut 3 copii vor primi 30% din salariul mediu net pe economie, iar cele care au 4 copii vor primi de la stat 40% din salariul mediu net.

Cele care au 5 copii primesc 50% din salariul mediu net pe economie. Aceste femei vor primi și o medalie cu titlul de „Mamă eroină”. Măsura este prevăzută pentru creșterea natalității.

„Cred că o femeie care naște, crește și se ocupă de educația a trei sau mai mulți copii, poate fi numită Mamă Eroină. Statalitatea noastră depinde de numărul populației.

Există studii care arată că în România vor exista numai 16 milioane de cetățeni în anul 2050.

Să ne gândim la creșterea natalității și cred că este de o importanță națională pentru a nu dispărea ca popor”, a declarat deputatul Ninel Peia cu câteva luni în urmă.

Sursă: articolemedicinale.com

LĂSAȚI UN MESAJ