Stațiune de tradiție din vestul țării anunță deschiderea sezonului estival

855

Noul sezon estival a fost deschis oficial în staţiunea Geoagiu Băi, din judeţul Hunedoara. Autorităţile locale își propun o creştere cu circa 20% a numărului de turişti, în acest an.

“Anul trecut, în staţiunea Geoagiu Băi s-au cazat circa 15.000 de turişti. Anul acesta ne dorim o creştere cu 15-20% a numărului de persoane care îşi petrec vacanţa aici. Staţiunea este foarte importantă şi pentru administraţia locală, deoarece 60% dintre veniturile proprii ale bugetului local provin din activităţile economice desfăşurate aici”, spune primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ.

Staţiunea Geoagiu Băi dispune de 1.500 de locuri de cazare acreditate în cele 15 unităţi de alimentaţie publică, hoteluri şi pensiuni.

Principala atracţie rămâne Complexul Băile Daco-Romane, cu ştrandul cu apă termală. Proprietarii acestuia au anunţat că în acest an au suplimentat numărul de şezlonguri pentru turişti şi au diversificat spaţiile de alimentaţie publică.

Calităţile apelor termale de la Geoagiu Băi sunt cunoscute de acum 2.000 de ani, de pe vremea romanilor. Apele termale sunt potrivite pentru afecţiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriţie, metabolice şi dermatologice.

sursa: radiotimisoara

LĂSAȚI UN MESAJ