Statistici dramatice! Efectul accidentelor rutiere

302

Aproape 2.000 de oameni, echivalentul oamenilor dintr-o localitate de mărime medie, pier în accidente rutiere. Iar transmisiunile pe Facebook de la volan şi ochii aruncaţi foarte des spre telefon au făcut prăpăd anul acesta, anunţă poliţiştii.

Șase persoane, printre care și o femeie însărcinată, au fost victimele unui accident produs vineri de un tânăr de 26 de ani. Șoferul a virat stânga, fără se se asigure și a lovit o mașină care circula regulamentar.

Peste 500 de oameni au murit anul acesta din cauză că șoferii au avut viteză prea mare sau nu au acordat prioritate. Jumătate dintre cei care îşi pierd viaţa în accidente pe șosele au mai puțin de 30 de ani.

Şoferii de 22 de ani au produs anul acesta cu 50% mai multe accidente rutiere faţă de şoferii care au 35 de ani. Cea mai mică persoană care s-a aflat la volan şi se face vinovată de producerea unui accident rutier are doar 8 ani.

Anul acesta a luat amploare și un fenomen extrem de periculos: transmisiunile pe Facebook de la volan. Într-unul din cazuri, doi tineri au murit și alți doi au fost răniți în timp ce șoferul de doar 19 ani transmitea cursa în direct pe rețeaua socială, pe un drum european din Vrancea.

Deși șoferii au partea lor de vină atunci când se află în trafic, nici pietonii nu respectă regulile de circulație. Indisciplina pietonilor este prima cauză a accidentelor rutiere, spune poliţia: aproape 400 de oameni au murit anul acesta din cauză că au trecut prin locuri nepermise.

sursa: digi24

LĂSAȚI UN MESAJ