Staţia de monitorizare a aerului încă aşteaptă să fie mutată! Foto- Video

436

În Calea Şagului există un întreg arsenal de distracţie şi voie bună, prin diverse magazine, Mall-uri, cinema-uri. De aceea, Primăria Municipiului Timişoara s-a gândit la modificarea unei linii de tramvai, care să lege zona de nord-vest a municipiului de pe Bega, câteva pieţe şi centrul, cu această parte a oraşului. Aşa s-a făcut ca linia de tramvai 7 să lege Calea Torontalului de Calea Şagului. Toate bune şi frumoase.

Primăria Timişoara se apucă de lucru, dar drumul tramvaiului este stopat de o staţie de monitorizare a aerului, care şuntează linia de tramvai. Cu toate că, de doi ani, investiţia din Calea Şagului este gata şi funcţionează, Primăria Timişoara are toate avizele de mutare a staţiei de monitorizare a calităţii aerului, aceasta a rămas la locul ei, refuzând parcă să facă un pas lateral, pentru a se putea duce până la capăt linia de tramvai, care este întreruptă pe o porţiune de câţiva metri.

Asta face ca nimeni să nu găsească o scuză plauzibilă, ci aşa cum se întâmplă deseori la noi, spre final iţele ajung încâlcite şi trec doi ani, cu documentele în mapă, cu avizele începute, iar lucrurile stau pe loc. Se pare că ar mai fi nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie, şi un nou certificat de urbanism, la care Primăria Timişoara se pare că nu s-a gândit, şi în plus este nevoie şi de găsirea unei firme care să se ocupe de această lucrare, pentru ca totul să intre în normal şi să circuli liniştit până la mall-ul din Calea Şagului, şi nu în Dâmboviţa.

Dar cum Timişoara are prea multe şantiere începute, mâna de lucru fiind inexistentă, probabil că va fi nevoie să mai treacă încă doi ani ca să se poată monta vreo zece metri de şină, în Calea Şagului, pentru ca tramvaiul să poată circula normal şi nu deviat pe alt traseu. Până când domnule primar? Până când?

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ