Naționala României de futsal a obținut prima victorie în calificările Mondialelor, 5-1 cu Norvegia, cu portarul Informaticii Timișoara printre marcatori.

Antrenorul-jucător al Informaticii Timișoara, Robert Lupu, a debutat cu dreptul pe banca tehnică a naționalei de futsal. România a învins joi seara Norvegia cu 5-1, în turneul preliminar din Portugalia, miza fiind calificarea la Campionatul Mondial din 2016.

Tricolorii mai au de depășit Polonia (vineri, ora 23) și Portugalia (duminică, ora 18,30) pentru a ocupa unul dintre primele două locuri ale grupei. Primele clasate vor intra în barajul Mondialelor, programat în martie-aprilie 2016. Câștigătoarele play-off-ului vor merge la Campionatul Mondial din Columbia, turneu la care România s-ar califica în premieră.

Unul dintre cei doi componenți ai Informaticii Timișoara prezenți în echipa națională s-a remarcat în meciul inaugural desfășurat în localitatea Varzim. Portarul Vlad Iancu și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un gol reușit din poartă în poartă în ultima secundă a timpului regulamentar. Din lotul primei reprezentative face parte și jucătorul de câmp Ion Al-Ioani.

Celelalte goluri ale tricolorilor au fost reușite de Achrifi (autogol), Cristian Matei, Mimi Stoica și Emil Răducu. România împarte prima poziție a grupei a 6-a împreună cu Portugalia după ce lustianii au învins și ei în primul joc Polonia, scor 6-2.

Robert Lupu a susținut primul său meci ca selecționer în luna noiembrie, într-un amical susținut la Timișoara în compania Serbiei. Plavii s-au impus pe parchetul sălii Constantin Jude cu 5-1. Lupu a fost numit în funcție în luna octombrie după ce Zoltan Jakab a fost demis ca urmare a ratării calificării la Euro-2015. Lupu este din vară antrenor-jucător la prim-divizionara Informatica Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ