Start la plata impozitelor, la Timișoara. Cine va plăti sume mai mari cu 500%

471

Timișorenii pot plăti de astăzi taxele și impozitele locale pentru anul în curs. Cei care plătesc impozitul pentru anul în curs până la 31 martie vor beneficia de o reducere de 10 la sută.

O noutate absolută este supraimpozitarea proprietarilor de clădiri istorice neîngrijite. Potrivit șefului Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, aproape 1.000 de persoane sunt vizate de aceste majorări. Punerea în practică a supraimpozitării nu se realizează atât de ușor, susține Adrian Bodo:

“Hotărârile sunt adoptate în luna decembrie a anului trecut şi, prin urmare, acele hotărâri produc efecte fiscale începând cu 1 ianuarie 2018. Problema pe care o avem noi este că sunt undeva la 800 de persoane şi încă, la ora asta, nu ne-au fost comunicate hotărârile Consiliului Local. Aceste sute de poziţii trebuie introduse în sistemul informatic, emise deciziile de impunere şi comunicate”, a precizat Adrian Bodo, pentru radiotimisoara.ro.

Potrivit șefului Direcției Fiscale a Primăriei Timișoara, pot exista situații în care timișoreni supuși supraimpozitării să fie taxați ca și până acum, urmând ca după clarificarea situației lor să fie înștiințați că mai au de achitat sume suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ