Stadiul șantierului de la Podul Dragalina. Se actualizează valoarea lucrării

91

Se muncește în continuare la lărgirea și modernizarea Podului Dragalina. Lucrurile merg bine, dar există întârzieri din cauza vremii și a unor probleme tehnice întâmpinate pe șantier.

Potrivit edilului șef, termenul final nu a fost depășit pentru că nu s-a muncit destul de mult. Însă firma constructoare nu a actualizat datele pe panourile de prezentare, ceea ce, spune primarul, îi induce pe cetățeni în confuzie.

”Suntem în grafic cu lucrările. Ați văzut că săptămâna trecută am postat ceva poze de la fața locului. Acum, la Podul Dragalina, cel mai important pentru trafic, și evident că ne afectează mult traficul câtă vreme e închis, acum se lucrează la noul pod din amonte. Cel din aval este aproape realizat. Se lucrează la cofrare și armarea arcelor de pod pentru cel din amonte”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

În timpul lucrărilor, spun specialiștii, a fost nevoie de modificarea soluțiilor tehnice. Mai mult, cota TVA a fost modificată, ceea ce duce la modificarea valorii lucrărilor. Astfel consilierii locali trebuie să aprobe, marți, la plen, aceste schimbări.

”Este necesară o nouă actualizare a valorii devizului general pentru proiectul “Reabilitare Pod Ştefan cel Mare”. În urma actualizării devizului general, valoarea totală a investiţiei va fi de 7.866,02337 mii lei, cu TVA, din care C+M 5.806,96705 mii lei fără TVA, respectiv 6.910,29079 mii lei, cu TVA inclus”, aflăm din proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a investiției a fost estimată, conform devizului general al investiţiei, la 8.971,231 mii lei (cu TVA inclus).

LĂSAȚI UN MESAJ