Stadiul construirii lotului II din Lugoj – Deva, secțiunea cu tuneluri

917

Odată cu deschiderea lotului III din autotrasada Lugoj – Deva, șoferii au început să se întrebe când vor putea circula și pe cei 13 kilometri de șosea rapidă, rămași neconstruiți, de pe lotul II. Veștile nu sunt prea bune.

Potrivit site-ului CNAIR, secțiunea de autostradă lipsă va fi gata în două etape. Prima se încheie în trimestrul I din 2021 cu construirea secțiunii E și parțial D (9 km). Iar în trimestrul IV din anul 2022 vor fi gata și restul de kilometri, mai exact secțiunea E2 (4 km).

Astfel, mai sunt de rezolvat următoarele probleme: completarea proiectului tehnic si servicii de asistență tehnică pe perioada derulării procedurii de achiziție cât și în perioada execuției autostrăzii; execuția de foraje geotehnice pe amplasamentul secțiunii E2 în vederea completării studiului geotehnic existent; actualizarea Hotărârii de GUvern cu indicatori tehnico-economici.

Lotul II din tronsonul Lugoj – Deva are 28 de kilometri și se întinde de la Traian Vuia până la Coșevița. Au foat dechiși, în decembrie 2017, 15 kilometri din lot, dar pe cei 13 rămași nu s-a intervenit încă. Aici se vor construi tunelurile pentru animale.

Valoarea contractului initial, fără ecoducte, a fost de 562 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ