Srećna Nova godina 2018! video

724

Abia s-au stins ecourile ultimelor distracții legate de minivacanța prelungită de iarnă că iată un nou prilej de benchetuit se arată.

Cei ce au crezut de cuviință să prăznuiască sărbătorile creștine pe stilul vechi, cel decalat cu 13 zile față de calendarul nou, au din nou sărbătoare. Se reînoiește anul. Chiar dacă revelionul este o sărbătoare laică ce nu are nimic în comun cu cele bisericești, comunitățile de sârbi bănățeni dar și de ucrainieni se vor bucura de trecerea de la ziua de 13 ianuarie la cea de 14, așa ca alții de trecerea din 31 decembrie.
În multe gospodării dar și la localuri din Banat se vor auzi în acestă noapte pocnituri de șampanie, artificii, muzică de distracție și urări de bine pentru noul an. Ce contează că unii și-au mai urat și cu câteva zile în urmă. Un prilej de sărbătoare nu strică nimănui. Muzica este binevenită și pupăturile sunt la liber. Se vor sparge și pahare, altfel nici nu se poate, dar și aceste cioburi aduc noroc așa că sunt considerate pagube dinainte prevăzute.
În mai toate localulurile cu specific sârbesc din județ dar și la altele fără un specific anume se vor organiza în această noapte revelioane pline de veselie.
Tuturor ce vor petrece trecerea în noul an le dorim un cald „Нова година пуна среће! Srećna Nova godina 2018!”

LĂSAȚI UN MESAJ