Spitalul Militar din centrul vechi, reabillitat complet 

114

Una dintre cele mai mari clădiri din centrul vechi al Timișoarei a fost readusă la strălucirea de altă data. Reabilitarea Spitalului Militar Timișoara s-a încheiat. Astfel, timișorenii și turiștii care trec prin zonă să admire imobilul istoric cu o arihitectură foarte frumoasă.

„Astăzi a avut loc recepția finală a lucrărilor de reabilitare a acoperișului și a fațadelor Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu Timișoara. Investiția, în valoare de 11.071.734 lei, cu fonduri exclusiv de la Ministerul Apărării Naționale, a fost finalizată cu succes.

Alături de susținerea financiară, un rol la fel de important în finalizarea cu succes a lucrărilor l-a avut echipa de specialiști din cadrul Direcției Medicale, Direcției Domenii și Infrastructuri a Ministerului Apărării Nationale și nu în ultimul rand din Spitalul Militar Timișoara.

Cea mai intinsă clădire istorică din orașul Timișoara, situată în centrul orașului, a fost adusă la standarde moderne, pe parcursul ultimilor trei ani, redând zâmbetul de altădată al tuturor celor care îi trec pragul sau pur și simplu doar o admiră din exterior”, au transmis reprezentanții spitalului.

La reabilitarea clădirilor s-au utilizat materiale de construcții și tehnologii moderne. Clădirea spitalului a fost ridicată, cu un singur nivel, între anii 1764 – 1766 și a fost supraetajată în perioada 1817 – 1818. După ce a fost bombardată în 1849, clădirea a fost renovată în 1894, ocazie cu care și-a pierdut mare parte din decorațiile care îi confereau caracteristicile stilistice.

Se mai păstrează doar bosajele puternice, de factură clasicistă, care ritmează expresiv fațadele. Clădirea este de mari dimensiuni, ocupând un întreg cvartal cuprins între străzile Brediceanu, Gheorghe Dima, Gheorghe Lazăr și Mărășești, și are trei curți interioare, legate succesiv, cu treceri pe sub bolți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.