Conexiunea centurii de sud cu cea de nord a Timișoarei prinde contur

64

Se lucrează, chiar și pe caniculă, pe șantierul de construire a centurii de sud a Timișoarei. Muncitorii și utilajele au început să ridice conexiunea cu varianta de ocolire existentă, cea de nord.

„În luna iulie, antreprenorul de pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, Tirrena Scavi, a început lucrările la bretelele de acces de la conexiunea cu DN 6, la ieșire spre Lugoj, zona unde se va face conexiunea cu centura de nord.

Continuă lucrările la structurile pasajelor de la Utvin, la calea ferată din zona Chișoda, Giroc, Ghiroda, precum și la podul peste Bega din zona comunei Ghiroda. În ceea ce privește lucrările de drum, s-au realizat umpluturi cu pământ, respectiv executarea stratului balast aferent structurii rutiere, pe sectoare dintre Utvin și Giroc și între Moșnița Nouă și Ghiroda”, a transmis DRDP Timișoara.

Până acum, au fost finalizate 42 din cele 44 de podețe și se lucrează în continuare la relocarea de utilități și la canalele de irigații din zonele Giroc și Ghiroda. Stadiul lucrării a depășit 30%.

Pe cei 25 de kilometri ai centurii vor fi construite 5 intersecții, 3 sensuri giratorii, 3 poduri, 7 pasaje și două parcări unde șoferii își vor putea lăsa mașinile pentru scurt timp.

În privința intersecției cu Drumul Boilor, soluția tehnică a fost aprobată de Compania de Drumuri și astfel va fi inclusă în contract.

Valoarea investiției este de apoximativ 60 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ