Spitalul Judeţean din Timişoara vizează digitalizarea completă

300

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara îşi propune ca în 2021 să devină prima unitate sanitară din ţară complet digitalizată. Intenţia este ca practic, medicii să aibă acces, în timp real, la toate informaţiile care vizează traseul pacienţilor, al medicamentelor sau al utilizării aparatelor. 5 milioane de euro, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare vor fi alocate în acest sens, spune managerul Spitalului Raul Pătraşcu.

În acelaşi proiect intră şi investiţia de peste 20 de milioane de euro, pentru reabilitarea clădirii principale a Spitalului Judeţean. Banii vor fi alocaţi fie din veniturile proprii ale unităţii, fie de la guvern, fie prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Reabilitare, a adăguat Raul Pătraşcu.

În plus, anul viitor, conducerea Spitalului Judeţean va solicita Ministerului Sănătăţii aproximativ 30 de milioane de lei, suma maximă pe care o poate obţine, pentru dotarea secţiilor care au echipamente mai puţin performante. Una dintre acestea este Clinica de neurochirurgie.

sursa – radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ